10454262_1474001676173039_7545960960620995867_o.jpg

Wat gaat Lewenborg Energie doen - en wat niet?

+ uitnodiging voor een online bijeenkomst op 26 januari!

Tijdens het Webinar van 13 december ‘Aan de slag met energie in Lewenborg’ waar zo’n 55 Lewenborgers aan deelgenomen hebben bleek dat er inmiddels al veel initiatieven zijn om Lewenborg duurzamer te maken. Het is dan zaak om elkaars werk niet over te doen, maar om duidelijk te maken tot wie je je in Lewenborg kunt wenden, als je een vraag hebt op het gebied van duurzaamheid.

Het Warmte-/Koude-net

Allereerst het werkterrein van Lewenborg Energie. Deze vereniging wil onderzoek (laten) verrichten naar de haalbaar- en betaalbaarheid van een zogenaamd warmte-/koude-net, en daarna hopelijk dit ook ooit realiseren. In De Lewenborger van december stond hierover al de nodige informatie. Meer informatie is te vinden op de site lewenborgenergie.nl . Maar als er een beter – duurzaam en betaalbaar -alternatief is, is dat ook prima. Bij het onderzoek worden andere alternatieven betrokken, en zelfs een systeem van meerdere technieken binnen één wijk.

Het bestuur overlegt op 19 januari met woningbouwcorporaties, welke wensen de corporaties hebben en welke informatie zij kunnen leveren, opdat zo’n onderzoek goed kan worden verricht. En het bestuur nodigt leden en belangstellende bewoners uit voor een online vergadering, woensdag 26 januari, om 19:30 uur. De link hiervoor is https://meet.jit.si/LedenvergaderingLewenborgEnergieVereniging26Januari . In deze vergadering kan iedereen die interesse heeft in alternatieve manieren om je huis te verwarmen elkaar leren kennen en meepraten over dit onderwerp. Ook komt hier de vraag aan de orde: wat verwachten zij van zo’n onderzoek. 

Isolatie, subsidie, enzovoort

Voor deze onderwerpen neemt Lewenborg Energie geen nieuwe initiatieven, maar verwijzen we naar andere organisaties die dit al oppakken. Binnenkort zal het bestuur in contact treden met de organisatie van de energie-coaches die werkzaam zijn in Lewenborg, met het Energie Loket, met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en met andere organisaties die met duurzaamheid bezig zijn, met het doel om goed met elkaar te gaan samenwerken, zonder dat er daarbij dubbel werk wordt verricht.

Inge Linthout